Terapi Historie
Heidi – hun dumpede altid

Terapi til eksamen

Heidi sagde at hun var for dum til at bestå en eksamen

… og var i chok da 12`tallerne regnede ned over hende

Den sorte klap går altid ned, så jeg dumper til mundtlig eksamen. Det sker altid. Jeg er ikke særlig klog, det har jeg altid fået at vide.  Jeg frygter eksamen, fordi jeg ved hvordan det går og det blot er en gentagelse af nederlag. Jeg håber hver gang at nu er den der og jeg studerer flittigt, men jeg kan åbenbart ikke levere.

Mobning havde forstærket problemet. Heidi var blevet mobbet tidligere og det havde sat tydelige spor. Hendes tro på egne evner var lig nul. Hvad nytter det sagde hun, jeg har jo bevist at jeg ikke kan. Det er sgu hårdt at forsætte. Før hver en eksamen mærker jeg frygten. Jeg får diarre, har ondt i maven og jeg kan ikke spise noget i flere dage. Alt indeni i mig skriger at jeg skal løbe væk.

Jeg føler mig anderledes. Derfor holder jeg folk på afstand. Jeg ved ikke hvem jeg kan stole på og hvem der dolker mig i ryggen. Så jeg bruger min store kæft, til at vise at folk de skal passe på. Så kan de lære det og så ved de at mig skal de ikke køre rundt med. Jeg er hele tiden på vagt.

Det er trist ingen muligheder at have

Det er trist ingen muligheder at have. Jeg vil gerne opnå noget med mit liv, udrette noget, gøre en forskel og have noget at stå op til. Det vil alle og jeg kan se frem til ufaglært arbejde og så bare slave den for en ussel løn.

Tonen var hård, så det er godt jeg er opvokset på Vestegnen. Der skal mere til for at skræmme mig væk. Faktisk er det befriende når folk er direkte. Det er så herlig tydeligt, så kan intet misforstås. Så vi fik talt med store ord og meget tydelige vendinger.

Heidi tog fejl, hun kan sagtens gå til eksamen og få høje karakterer.   Efter 4 konsultationer gik hun til den første eksamen og 12`tallerne begyndte at regne ned over hende. Hun er den ”min” nye 12 tals pige. Og hun er målløs, men nu har hun knækket koden.

Logo Jette Holm, terapeut

Er du blevet nysgerrig på hvordan jeg arbejder så se her;