Terapi Historie
Julie – depressiv pga. sin fars kæreste

Julie blev depressiv pga. sin fars kæreste - terapi historie

24. årig blev depressiv pga. sin fars kæreste

… løsningen var provokerende

Julie måtte udsætte sit studie pga. faderens valg.

Hun kom nedbrudt, grådlabil og udkørt. Hendes forældre var blevet skilt halvandet år tidligere og hendes far havde lynhurtigt skabt en ny familie. Jeg var rasende og skuffet sagde hun. Hvordan kunne han gøre det mod mig.? Han lader bare som ingenting og har intet at sige til sit forsvar.

Jeg kommer aldrig til at omgås hende og hendes børn.

Og vi kommer aldrig til at holde jul sammen mere. Jeg skal ikke sidde der og se på hende og hendes børn. Mit liv er ødelagt, jeg kan ikke hænge sammen, sover dårligt og græder hele tiden.

Jeg har fået en depression og aner ikke hvordan jeg skal komme videre med mit liv.

Hun var meget stålfast

Julie havde meget tydelige holdninger til hvad der er rigtigt og forkert. Jeg ved godt at min mor siger at alt er godt og at hun har det fint med at min far har en kæreste, men det tror jeg ikke på.

Det kan man ikke gøre efter så mange år i et ægteskab. Nu må han lære det på den hårde måde, for jeg giver mig ikke og han skal ikke forvente noget fra min side. Han kommer med små ynkelige og sjældne forsøg på kontakt. Tænk sig at han kontakter mig så sjældent. Hvor lamt er det?

Modvillig indsats

Der skulle stærke argumenter til førend Julie indvilligede i de provokerende tiltag jeg anbefalede. Hun slog med halen som en fisk der var ved at blive halet på land. Det kan du ikke mene sagde hun, hvorfor skal JEG det. Er du klar over hvor forkert det føles sagde hun. Jeg har det som om der sidder en kæmpe klump i min mave.

Når løsningen er indlysende

Det skulle hurtigt vise sig at være nogle gode tiltag. Julie var selv overrasket, glad og rørt. Nu er den en` stor familie og hendes far er både sød og støttende.

Logo Jette Holm, terapeut

Er du blevet nysgerrig på hvordan jeg arbejder så se her;