Jyttes Historie
Coaching for voksenmobning på arbejdspladsen

Voksenmobning terapi og coaching

Jytte blev udsat for voksenmobning på arbejdspladsen

… utraditionelle metoder fik sat en stopper for det .

Jytte havde været udsat for voksenmobning på sin arbejdsplads i halvandet år

Hun havde altid været en stille type. Jeg knytter mig kun til få mennesker og måske lidt privat, men jeg passer mit arbejde, er god til at huske de andres fødselsdage og jeg er altid venlig og høflig.

Jeg har været samme sted i 5 år og det er gået godt. Stilfærdig og godt. Jeg passer mit.

For halvandet år siden fik jeg en ny kollega, Hanne. Hun sidder lige overfor mig. Hun taler meget, deler mange oplysninger om sig selv og er blevet utrolig populær blandet de andre på kontoret.

Hun laver sjov på min bekostning

Vi har fået et nyt computersystem og vi har været på kursus.  Jeg har brug for tid til at lære nye ting, men så husker jeg til gengæld som en elefant. Min kollega Hanne lærer alt meget hurtigt og taler en del undervejs. Hun syntes det var så sjovt at jeg skulle bruge mere tid på at lære det samme som hun havde fattet med det samme. Så først drillede hun lidt og fik de andre til at grine. Så blev det en stående joke at med Jytte tager ting tid.

Det er så uretfærdigt

Det er ikke fair. Det er kun når nye ting skal læres at jeg bruger lidt mere tid. Drillerierne tog til og der kom små emojis i mails som et vink om at jeg var sløv. Der blev grinet i krogene og folk begyndte at samles væk fra mig.

Der blev arrangeret private arrangementer hvor jeg ikke var inviteret og med tiden føler jeg slet ikke de ser mig mere, med undtagelse af når jeg er genstand for deres drillerier.

Jeg er blevet ked at gå på arbejde

Jeg længes efter at det skal blive fredag, så jeg kan gå på weekend og frygter mandag morgen når jeg igen skal på kontoret. Min mand har opfordret mig til at tale med HR afdelingen og det var dem der opfordrede til at jeg skulle kontakte Jette.

Min overraskelse var stor da jeg hørte hvad Jette havde at sige

Man må sige at det er utraditionelle metoder der bliver taget i brug. Jeg var noget paf, men da jeg er et meget pligtopfyldende menneske, valgte jeg at gøre som der blev sagt.

Min verdensopfattelse har ændret sig.

Det er måske store ord, men jeg føler det hele er vendt på hovedet og jeg har nu en indsigt som jeg ikke havde tidligere. Det har betydet at jeg nu griner jeg med de andre og bliver inviteret til alt. Jeg bestemmer selv hvor lidt eller hvor meget jeg ønsker at deltage i og min person og mine valg bliver respekteret på lige fod med andres.

Logo Jette Holm, terapeut

Er du blevet nysgerrig på hvordan jeg arbejder så se her;