Coaching Historie
Torben- uvenner med alle

Torben- uvenner med alle

Torben blev uvenner med alle

… Og indså at en enkelt ny strategi kan ændre alt

Torben var en kværulant

Der var altid noget galt med de andre, systemet, hans ekskone, børnenes lærere osv. Osv. Han blev hurtigt uvenner med andre mennesker og havde kun ganske få venner, der tålte ham i kortere tid ad gangen. Han havde svært ved at lytte, for hans mund var altid, fyldt med ord – og de fleste af ordene var negative.

Han forstod det ikke

Han var både sød og hjælpsom og han mente det jo godt nok. Der var også masse raf mennesker der delte hans holdninger og det er var nemt at finde et forum på nettet hvor hans utilfredshed blev bekræftet og støttet.

Men han havde svært ved at knytte tættere bånd til andre og det med kærester holdt kun i meget kort tid. Det giver ingen mening, sagde han.  Og jeg bliver så ked af det. Jeg føler mig forkert og ensom.

En offentlig instans gav ham tørt på

Og der blev han paf. Hans sagsbehandler var blevet utålmodig og havde valgt en meget direkte retorik. Nu haltede kommunikationen også med hende. Det gjorde ham blot endnu mere fortvivlet, både over sin egen situation og på samfundets vegne. Jeg troede jeg kunne regne med min sagsbehandler, sagde han.

Torben følte sig nødsaget til at handle.

Han kastede sig ud i politisk arbejde Her kunne jeg få luft få mine synspunkter og møde ligesindede og måske gøre en forskel for samfundet. Men det gik ikke som jeg havde forventet. Jeg blev hurtigt uvenner med flere fra gruppen og i løbet af en måned følte jeg mig direkte uvelkommen.

Han var rustet til tænderne og parat til at gå i kamp

Sådan mødte han op i min konsultation. Det var interessant at iagttage og det er altid dejligt med en udfordring.  Jeg valgte den strategi som jeg havde tænkt mig at lære ham og hurtigt blev samtalen både dyb, vittig og udviklende.

Nu kan Torben være sammen med alle mennesker og de kan lide ham

Og han kan lide sig selv sammen med andre mennesker.

Logo Jette Holm, terapeut

Er du blevet nysgerrig på hvordan jeg arbejder så se her;