Mandags Mirakler #5
Den olie får mine skuldre ned på plads

Trylleslag? … eller ”blot” naturens dufte der ændrer vores fokus, genkalder gode minder, påvirker smertearbejde m.v.

De æteriske olier indgår i alle mine behandlinger. Dvs. altid på en diffuser for at skabe den bedst tænkelige og støttende stemning og måske på krop, med hjem som ekstra god energi eller andet. Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med de æteriske olier. Jeg skrev første gang om de æteriske olier i en af mine i bog Krystal Visdom i 1990. Sidenhen også i andre af mine bøger.

Kan man være
en duft?

Da en af mine klienter duftede til Patchouli, fyldtes hendes øjne med tårer og hun sad dybt rørt og sagde. ”Den dufter af dig” – en fin neuro -association til vores terapeutiske arbejde. Hun sagde end videre;

“Jeg fik en følelse af stor taknemmelighed. Jeg følte mig omsluttet at varme, kærlighed og tryghed fra en moderlig person, der drog stor omsorg for mig – og det var så dig der dukkede op med det samme??” — Mette 49 år

En klient sagde, efter at have fået en æterisk oliblanding med hjem;
”Når jeg bruger den duftblanding, er det ligesom at være inde hos dig og jeg falder straks til ro.” –Peter 48 år

I smertearbejde har jeg bl.a. hørt;
”Den olie får mine skuldre ned på plads.” –Simon 38 år.

Olien hjalp mig med skuldrene

Hvad er det der sker

Æteriske olier udvindes fra forskellige aromatiske planter fra hele verden og har været benyttet i folkemedicinen i årtusinder – til at skabe helse og velvære, fysisk og psykisk balance.

Sådan påvirker de hjernen

Det limbiske system registrerer olie molekylet og hjernen udløser kemiske stoffer (neuro-transmittere) Der kommunikerer med nervesystemet, for enten at afslappe det eller stimulere det. Olierne efterlader ikke rester i kroppen og udskilles i løbet af 3-14 timer. De udskilles via urin, udånding, sved m.v.

De æteriske olie optages af kredsløbet når de påføres hud og slimhinder

Når disse oliemolekyler er trængt ind i blodbanerne, kan de bevæge sig til de ønskede områder i hele kroppen. Optager vi duften via indånding bl.a. via en diffuser, påvirker vi det limbiske system i hjernen. Det er her korttids hukommelse, instinkter, følelser og livsvigtige funktioner kontrolleres.

Bog – Den Moderne Chakralære

Er du blevet inspireret til at lære mere om de æteriske olier og hvordan du kan bruge dem i din hverdag, kan du fx læse mere i min bog ”Den Moderne Chakralære” hvor de æteriske olier indgår som en del af diverse Styrke Programmer til din hverdag.

Personlige Duftblandinger

Har du lyst til at se nærmere på hvordan jeg laver Personlige duftblandinger der også indeholder krystaller, eller ønsker du at indkøbe de æteriske olier, så se her.  Jeg er dig gerne behjælpelig.